Saturday, December 25, 2010

fAmiLy dAy

selama nie asyik la dgr org lain punyer family day kn....tetiba tahun neh abang aq suggest ktrg g vacati0n. wah, ape lg....ktrg yg b'jiwa bejalan sokmo neh punyela happy.  b'pgkat mak2 sedare tp lg teruja dari ank2 buahnye hik3. then, ktrg decide g PD jew sbb xdela jauh sgt daripada nak pegi johor or pulau redang kn?? bila da decide nak g PD nie bermulalah segala keje yg nampk mcm kacang tp sebenarnye tak semudah yang di sangka. yelah, family besar budget pon mesti besar kn huhuu....so, dengan kejesama sume pihak settle la segala hal...11 dec 2 bertolak la ktrg sume dari phg, ceras, shah alam, kuala selang0r and jumpe kt Pd. ktrg gerak lima kete satu van. cam gempak je dak hahaa...

first time sampai, punyela teruja sbb selama nie dicanangkan ktrg akan sewa umah banglo. dalam pejalanan sume fokus cari umah mana yang ktrg sewa. yela, ktrg nie follow kete depan jek. bila da smpai hahaa sume angan2 td terbantut bl tgk umah 2. banglo memg banglo tp luarnye 'sangatla cantik'....sume muka macam hah-nie-ke-umah-kita-nak-duduk.....hahaa padan muka,  tu la angan2 tinggi sgt. tp bila da msuk not bad gak la. sume lengkap, umah pon luas, katil sume cukup, yang penting ada laman yang luas tok ktrg sukaneka and ade tempat tok bbq. itu yg penting kn huhuuu

after rehat and makan petang, masa untuk sukaneka...yay!! hahaaa memg best gler. lagi-lagi part kanak-kanak.

atlit-atlit masa depan hahaa

rebut kerusi
hehe...nie first game tok kanak-kanak. happening gler. masa nie la dapat tengok reaction dorg masa tgh maen. ada yang pane, menonong jew jalan smpai lupe nak rebut kusi hahaa ade yang nangis tak dapat kusi, jd untuk elak kn scene nangis-nangis nie akak aq ckp "okeh! sape keluar dpt kerusi" hahaa senangnye nak tipu budak2 kn?? setelah behempas pulas budak-budak nie sume akhirnya husna menang (baju hijau) hoorey!!

second game is bapak lari rebut anak hahaaa scene nie lg ak xthn nak gelak. punyela semangat bpk2 nie lari. tp memg mantap la korg...sporting abes! pastu banyakla lagi game-game lain yang memg best2 kn hik3

ibu dan anak

bapa-bapa sekalian

skil tangkap belon
lari ikat kaki
then, kita wat sesi lepaking di pantai pulak ek...hahaa





bbq time....
masa yang ditunggu-tunggu adalah masa untuk amik hadiah.....yay!

hehee nangis2 segala...

first group....

second

waa...kami third tp xpe hadiah same jew sume hak3

anugerah pelajar cemerlang hehee tahniah Ummi 5A upsr



big family....huhuu dan rumah belakang tue dalam kenangan heheee cantik kn???


2 comments:

  1. wahhh~
    seronoknya kalian seme..
    siap ada family day
    baguih tol

    ReplyDelete
  2. hehee...2la jd gak buat
    w'p0n last mnit

    ReplyDelete